top of page

Sexuální násilí páchané na mužích a chlapcích | RAINN




Také dospělí muži se mohou stát obětí sexuálního útoku a také oni si zaslouží podporu a pomoc. Jejich prožívání se vyznačuje některými specifiky, kterých bychom si měli být vědomi, když se snažíme pomoci. Muži například často cítí stud za to, že se nedokázali sexuálnímu napadení ubránit nebo že pachatelem mohla být i žena. Jejich pozice oběti se navíc neshoduje s běžnými představami o mužnosti a panujícími stereotypy o mužích.

 

Pokud chcete o tématu vědět více, využijte soubor užitečných metodik americké organizace RAINN. The Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN) je americká nezisková organizace věnující se prevenci sexuálního násilí a podpoře obětí sexuálního napadení.

 

RAINN je největší organizací tohoto typu ve Spojených státech amerických a na webové platformě rainn.org provozuje National Sexual Assault Hotline, stejně jako linku důvěry Ministerstva obrany USA. Překlad a grafická úprava metodiky vznikly na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci pro portál Pečuji o sebe... a své žáky v rámci oficiální spolupráce s RAINN.




Přeloženo z anglického originálu Sexual Assault of Men and Boys. Překlad adaptovaný na české podmínky publikujeme s laskavým svolením organizace RAINN. V publikaci se dozvíte, jak muži nebo chlapci prožívají následky sexuálního zneužívání a útoku a jak je podpořit, když se vám rozhodnou svěřit. Stručná metodika nabízí rovněž konkrétní rady, jak komunikovat s obětí a jaká opatření můžeme učinit pro prevenci sexuálního násilí.

 

Překlad Klára Vražinová

Jazyková korektura a redakce Petra Šobáňová

Překlad a grafická úprava vznikly na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci

 

 

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page