top of page

Pomoc pro rodiče dětí, které byly sexuálně zneužívány členy rodiny | RAINN




Bolest obětí sexuálního násilí a jejich nejbližších je jen těžko představitelná pro toho, kdo ji neprožil. A co teprve, když je pachatelem blízký člověk, člen širšího rodinného společenství, nebo dokonce přímo jeden z rodičů či sourozenců dítěte. V metodice se můžete dočíst o tom, co prožívají oběti a jejich blízcí, jak je možné jednat, ale i o zásadách bezpečnosti a prevenci sexuálního násilí.

Odpovědi na další související otázky Vám může přinést soubor užitečných metodik významné americké organizace RAINN. The Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN) je neziskový subjekt věnující se prevenci sexuálního násilí a podpoře obětí sexuálního napadení.

 

RAINN je největší organizací tohoto typu ve Spojených státech amerických a na webové platformě rainn.org provozuje National Sexual Assault Hotline, stejně jako linku důvěry Ministerstva obrany USA. Rozhodli jsme se využít zkušeností odborníků RAINN a obohatit tuzemskou literaturu překlady jejich metodik. Překlad a grafická úprava souboru celkem pěti metodik vznikly na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci pro portál Pečuji o sebe... a své žáky v rámci oficiální spolupráce s RAINN.




Přeloženo z anglického originálu Help for Parents of Children Who Have Been Sexually Abused by Family Members. Překlad adaptovaný na české podmínky publikujeme s laskavým svolením organizace RAINN. Na stránkách této metodiky najdete podporu pro zvládání emocí vyvolaných násilím v rodině a popis projevů, jimiž může zneužité dítě reagovat na prožité sexuální násilí.

Překlad Klára Vražinová

Jazyková korektura a redakce Petra Šobáňová

Překlad a grafická úprava vznikly na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci

 

 

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page