top of page

Karty s motivy duševního zdraví — otevírají důležitá témata






Karty s motivy duševního zdraví — otevírají důležitá témata a spolu s Pocitovými kartami tvoří promyšlený celek didaktických prostředků pro duševní hygienu a wellbeing ve škole či doma.



Zatímco pocitové karty pracují s barevnými skvrnami a náznaky tvarů, tematické karty obsahují různé motivy týkající se základních témat duševního zdraví a wellbeingu. Ilustrace mladé výtvarnice Kateřiny Janků poskytují dost prostoru pro vlastní fantazii a asociace. Možná, že pokaždé vám ten stejný obrázek napoví něco jiného. A to je dobře! Zamyslete se nad tím, kdy se cítíte dobře a svobodně, jak se vám daří komunikovat s ostatními, jaký je váš spánek a jak relaxujete. Pojmenujte, kdy jste se cítili nanic a z čeho máte obavy. Co vás zranilo a co by vám pomohlo cítit se zdravý a silný? Nejen tato témata můžete v kartách objevit.


© Pečuji o sebe... a své žáky; námět a grafika © Petra Šobáňová, ilustrace © Kateřina Janků, 2024; více na www.pecujiosebe.com; vzniklo na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci


Comentarios


bottom of page