top of page

Jak mohu své dítě ochránit před sexuálním násilím? | RAINN




Sexuální zneužití je rizikem hrozícím každému dítěti bez ohledu na jeho pohlaví, národnost, etnicitu nebo socioekonomické zázemí. Bohužel neexistuje spolehlivý způsob, jak děti před sexuálním zneužitím stoprocentně ochránit, ale existují konkrétní kroky, jež můžete podniknout, abyste riziko snížili na minimum. Pokud se vašemu dítěti přece jen něco nežádoucího stane, pamatujte, že vinu vždy nese pachatel — ne vy a už vůbec ne dítě.

V soubor metodik organizace RAINN najdete mnoho rad a návrhů opatření, jež vám pomohou děti ochránit. Pokud se snad nějaké dítě ve vašem okolí nachází v bezprostředním ohrožení, neváhejte jednat. Váš zásah může ohroženému dítěti doslova změnit život.

 

The Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN) je americká nezisková síť věnující se prevenci sexuálního násilí a podpoře obětí sexuálního napadení. RAINN je největší organizací tohoto typu ve Spojených státech amerických a na webové platformě rainn.org provozuje National Sexual Assault Hotline, stejně jako linku důvěry Ministerstva obrany USA. Překlad a grafická úprava metodiky vznikly na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci pro portál Pečuji o sebe... a své žáky v rámci oficiální spolupráce s RAINN.




Přeloženo z anglického originálu How Can I Protect My Child From Sexual Assault?. Překlad adaptovaný na české podmínky publikujeme s laskavým svolením organizace RAINN. V publikaci se dozvíte, jak být součástí života dítěte a jak je podpořit, aby se vám svěřilo, pokud je snad obětí sexuálního násilí. Stručná metodika nabízí rovněž tipy na to, jak komunikovat s obětí a jaká opatření můžeme učinit pro prevenci sexuálního násilí ve svém okolí.

 

Překlad Klára Vražinová

Jazyková korektura a redakce Petra Šobáňová

Překlad a grafická úprava vznikly na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci

 

 

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page